Jungle Gym®-samlesættet omfatter specielt udviklede dele, som er designet med stor vægt på børnenes sikkerhed. Delene har ingen skarpe hjørner eller fremstående dele og er endvidere modstandsdygtige over for al slags vejr. Udstyret er godkendt efter EU-standarden for legepladser til privat brug, EN 71-1,-2,-3,-8 & -9, forudsat at legepladsen samles og anvendes i overensstemmelse med denne vejledning. Følg derfor nøje vejledningen, og ændr ikke på designet.

Advarsler. Kun til privat brug. Kun til udendørs brug. Maksimum brugervægt er 50 Kg. Ikke egnet til børn under 3 år. Velegnet til børn fra 3 til 10 år.

SIKKERHEDSFORSKRIFTER

Anbefalet træ og tilskæring

  • Legepladsens kvalitet afhænger af træets kvalitet. De penge, der kan spares ved køb af træ i en ringere kvalitet, vil i længden give flere udgifter, og samtidig vil forventningerne ikke blive indfriet.
  • Udvælg topbjælken til en gynge med ekstra stor omhu. Bjælkens styrke kan testes på følgende måde: Læg bjælken således, at begge ender for eksempel hviler på hver sin kasse, og stig op på den. Brug en anden person som støtte og hop ca. 10 cm i vejret. Den herved frembragte belastning på bjælken svarer til en vægt på ca. 200 kg. Hvis bjælken kan holde til belastningen, er den velegnet som topbjælke. Det er normalt, at bjælken kan bøjes en anelse. Sørg for, at andre mennesker ikke kommer til skade, når bjælken testes.
  • Hårdttræ er mere modstandsdygtigt over for insektangreb og råd end blødt træ. Blødt træ kal altid behandles, før det anvendes udendørs. Følgende træsorter er velegnede til bygning af legepladsen:
  • Træ med en naturlig modstandsdygtighed over for råd og insektangreb, f.eks. lærketræ, Robinia, tropisk og europæisk hårdttræ, eg, kastanje og rød ceder.
  • Trykimprægneret træ
  • Behandl alle savede overflader og ender med et træbeskyttelsesmiddel beregnet til udendørs brug, så træet ikke rådner. Trykimprægneret træ skal også påføres et træbeskyttelsesmiddel.
  • Vær især opmærksom på de dele, som har kontakt med jorden.
  • Behandl også alle undersænkede huller og hullerne til rebstigen eller klatrerebet med et træbeskyttelsesmiddel.

Sikkerhedszone

  • Placer legesæt på en ikke asfalteret stabilt underlag, såsom græs eller et fast lag af sand. Anbring ikke legepladsen på asfalt, grus, beton eller andre hårde underlag.
  • Jordoverfladen skal være plan. Hvis legepladsen opstilles på hældende grund, er der risiko for, at den begynder at hælde eller “trække sig skæv”. Hvis legepladsen begynder at hælde, belastes alle forbindelser og sammenføjninger yderligere, og med tiden vil disse løsne sig og svigte.
  • Sikkerhedszonen strækker sig 200 cm ud fra legepladsen til alle sider. Fald på sådanne underlag kan føre til person skade. Anbring om nødvendigt et absorberende underlag af løst materiale, f.eks.:
træflis 50 cm
fint grus 50 cm
groft sand 50 cm
træspåner 50 cm
græs

  • I sikkerhedszonen må der ikke forefindes nogen former for konstruktioner, hegn, garager, huse, overhængende grene, tørresnore, elledninger eller andre genstande, der kan nedsætte sikkerheden.
  • Opstil lejepladsen, så den ikke står i vejen for stier eller gennemgange.
  • Gem byggevejledningen til senere brug.

Safe installation

  • Børn bør ikke opholde sig i arbejdsområdet, før sikkerhedszonen er ryddet for alle forhindringer, legepladsen er færdigbygget, alle skruer m.v. er strammet og kontrolleret, og alle redskaber og øvrige genstande, der ikke hører hjemme på legeområdet, er samlet op.
  • Det kræver mindst to personer at bygge legepladsen, da der skal holdes og løftes under selve opbygningen.
  • Kontrollér alle delene, og gruppér dem, så de ligger inden for rækkevidde. Sammenlign delene i kassen med de dele, der er anvist i vejledningen, og kontrollér, at disse stemmer overens.
  • Benyt passende tøj samt sikkerhedsudstyr (f.eks. sikkerhedsbriller, støvmaske og handsker), når De saver, borer eller bygger.
  • Følg denne sikkerhedsanvisning angående anvendt værktøj og tilbehør.
  • Undlad at stå på platformen, før legepladsen er færdigbygget. Brug en stige, hvis der er for højt op.
  • Legepladsen fastgøres i jorden med jordankre for at undgå, at den vælter eller forskydes. Hvis jorden ikke er stærk nok, skal jordankrene støbes i beton. Sørg for, at jordankrene ikke stikker op, så man kan falde over dem.
  • Når legepladsen er bygget, fjernes eventuelle fremstående dele, såsom bolte og andre beslag, med en metalsav. Afrund alle skarpe kanter med en metalfil.
  • For at undgå splinter slibes træet med sandpapir. Alle hjørner og kanter afrundes med sandpapir eller en fil.
  • Der må ikke monteres ekstra tilbehør på legepladsen såsom reb og kæder.
  • Jungle Gym® må ikke kombineres med produkter fra andre producenter, da det nedsætter sikkerheden.
  • Anvend kun RopeLocksTM sammen med gyngekroge fra Jungle Gym®. RopeLocksTM må ikke anvendes til andre formål såsom bjergbestigning, hejsning eller slæbning.
  • Gevindet på LS-gyngekrogen skal skrues helt ind i træet, så den strammes op mod tværbjælken. Det er vigtigt at justere gyngekrogen, så den sidder korrekt. En forkert monteret eller justeret gyngekrog kan knække eller arbejde sig ud af træet og dermed forårsage skade!
  • Afstanden mellem gynger (f.eks. sædet) og jorden skal være mindst 35 cm.
  • Den indbyrdes afstand mellem gyngerne og stativet skal mindst være 30 cm.
  • Afstanden mellem gyngekrogene bør være 45 cm
  • Afstanden mellem gynger o.lign. bør være 45 cm.
  • Klatretov og rebstiger skal altid fastgøres både foroven og forneden. I modsat fald skal den frie ende knyttes til et galgetov.

Ekstra tilbehør

Udbyg Jungle Gym-tårn med ekstra tilbehør, så legemulighederne eller sikkerheden forbedres.

Bolt caps

Med møtriksbeskytterne kan du beskytte både boltehoveder og møtrikker.


bolt cap in use, where you can see how it can be used as a cap on the bolts of the tower for safety

Ground Anchors

Jordankrene anvendes til at forankre legeudstyret solidt i jorden, så det ikke kan vippe eller flytte sig.

ground anchor in use to see where to install them on the tower

Cat stop

Cat Stop holder katten ude af sandkassen, men maskerne sørger for, at sandet bliver luftet og tørrer.

a sandpit with a cat stop to cover the sandpit

Swing Hook BT

Swing Hook BT er en svingkrog, der kan føres igennem en træbjælke og derefter monteres ved fastspænding af møtrikkerne. Denne svingkrog er især praktisk, hvis du allerede har en gynge hvor der i forvejen er lavet huller i topbjælken.

both swinghooks on the left side normal swinghook and at the right side the swinghook screw

Swing Hook LS

Den nemmeste måde at montere en gynge på en træbjælke på er ved hjælp af Swing Hook LS. Krogen har et skruegevind, så du kan fastgøre den direkte i bjælken.

Rope Locks

Ved hjælp af Jungle Gym-reblåse kan du enkelt og sikkert gøre rebet fast til gyngetilbehøret. Alle gyngesæder leveres med et sæt reblåse.

climbing rope which is locked by using the rope locks

1-Step Ladder

Ønsker børnene flere klatremuligheder, kan alle tårne udvides med en rebstige eller 1 Step modulet. Ideelt til større børn.



the rope ladder in use with a 1-step ladder combined with a tower

Bucket

En sikker og behagelig måde at trække en spandfuld sand eller et legetøj op på platformen og sænke det ned igen.



Image of the bucket in use combined with a tower

Rock Wall

Børn elsker at klatre. Med “klippestykkerne” kan du lave en udfordrende klatrevæg, som børnene kan bruge til at klatre op i tårnet på.

image on the left side of the climbing wall and the right sight of the tic tac toe in use

Tic Tac Toe

Med dette modul er det muligt at kombinere et spil ind i alle Jungle Gym tårne.

Slides

Jungle Gym-rutschebaner fås i forskellige farver og længder. Du kan vælge rutschebane til hvert tårn. Der kan monteres en lang rutschebane på et tårn med en platformshøjde på 1,45 m, og på et tårn med en platformshøjde på 1,25 m kan der monteres en kort rutschebane. På nogle tårne kan der bygges en platform i begge højder.

overview of which acessories are included in the towers.